Categorieën
Leidsche Rijn Nieuws

Kinderopvang houdt kerstactie voor War Child

“Vergeet je de kruiden niet?”, vraagt Quinten. “Nee hoor. De kikkererwten, rode ui en knoflook staan ook al klaar!”, antwoord Sara enthousiast. Het is een drukke boel bij KOKO Kinderopvang. Een heerlijke geur vult de ruimte. Er wordt gekookt en gebakken voor de War Child Kerstactie. “We maken Iraqi Burgers, net zoals kinderen in Irak”, zegt Sara trots.

Frietje Vrede, Smiley Cheesecake en Libanese Jingleballs

War Child heeft dit jaar een speciaal kerstmenu met heerlijke gerechtjes samengesteld. Topchef Julius Jaspers is gevraagd om acht bijzondere recepten te maken. Je maakt ze in een handomdraai. Het zijn gerechten gebaseerd op landen waar War Child actief is. De kinderen leren zo per gerecht over het land en over het werk dat War Child daar doet.

Wondere Wereld en kerst

De War Child kerstactie sluit perfect aan bij de kerstgedachte en het themajaar van de SWKGroep, waar KOKO Kinderopvang onderdeel van is. Dit jaar staat alles in het teken van de ‘Wondere Wereld’. Via het subthema ‘Ons thuis’ ontdekken de kinderen de wereld van anderen. Zo vieren heel veel kinderen in de wereld kerst, maar niet overal op dezelfde manier. Met deze actie staan de kinderen hier even bij stil.