Categorieën
Leidsche Rijn Nieuws Uitagenda

Prentenboekenparade in Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

Op zondagochtend 26 januari is het feest in de Centrale Bibliotheek. En op zondag 2 februari in de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum. Tijdens de Prentenboekenparade kunnen kinderen van 2-6 jaar en hun ouders de tien beste prentenboeken van de Nationale Voorleesdagen ontdekken in de leukste workshops en verhalen. Ze kunnen dansen, bewegen, knutselen, tekenen en theater maken en naar het voorlezen. Er is ook een mooie voorstelling gebaseerd op ‘Moppereend’, het Prentenboek van het Jaar.

Een greep uit de activiteiten:

‘De Mopperwolk’, een feestelijke theatervoorstelling voor 2+ over het Prentenboek van het Jaar ‘Moppereend’.

Theaterworkshop door theatermaakster Veerle rond het boek ‘Ga spelen tot het donker wordt’, over vriendschap en samen spelen.

Verhaalatelier voor 3+. Je luistert naar het boek ‘Een schildpad was zijn schildje kwijt’, daarna ga je zelf een nieuw schildje knutselen van klei en stro.

Bewegen bij het boekje ‘De grote vijf’, een grappig én leerzaam verhaal over de olifant, de leeuw, de neushoorn, het luipaard en de buffel. Beeld je dierenmanieren uit, voor 4+.

Met de Liedjesparade sluit je zingend en dansend af samen met Marijke Nuchelmans met liedjes over alle 10 prentenboeken.

En​ verder kun je je laten schminken, op de foto als ridder en is er limonade. Of ga snuffelen tussen de boeken bij de Kinderboekwinkel en in de bibliotheek.

De Prentenboekenparade is op zondag 26 januari van 10.00 tot 13.00 uur in de Centrale Bibliotheek en op zondag 2 februari van 10.00 tot 12.30 uur in de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum.

Toegang tot de Prentenboekenparade kost € 8,00 / € 6,00 voor bibliotheekleden.

Kijk voor meer informatie en reserveren op bibliotheekutrecht.nl/voorleesdagen