Categorieën
Leidsche Rijn Nieuws Uitgelicht

Warme kerst bij de bibliotheek in Leidsche Rijn en Vleuterweide

In 9 Utrechtse bibliotheken staat van 9 t/m 24 december Joris’ Kerstboom, gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen. Hierin nodigt hij mensen uit om een bijzonder persoon in hun leven in het licht te zetten. Bezoekers kunnen in de 9 bibliotheken hetzelfde doen.

Wie zet jij in het licht?

Bij de Joris’ Kerstboom is vanaf maandag 9 t/m dinsdag 24 december de mogelijkheid om een mooie kerstgedachte voor iemand in de boom te hangen. Bedank een reddende engel, zeg sorry of vier een hechte vriendschap. Wie zet jij in het licht? Het ophangen van de foto’s en kerstwensen kan leiden tot mooie gesprekken bij de kerstboom. Zo wordt Joris’ Kerstboom voor veel mensen een echte ontmoetingsplaats in de dagen voor Kerst. Tijdens openingstijden in de Centrale Bibliotheek en de Bibliotheken Hoograven, Kanaleneiland, Leidsche Rijn Centrum, De Meern, Oog in Al, Overvecht, Vleuterweide en Zuilen.

Chocolademelk, mandarijnen en Shoppingnight in Vleuterweide

Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag is er van 14.00 tot 17.00 uur steeds iemand aanwezig van de Bibliotheek Vleuterweide, Abrona, DOCK of WIL in je buurt om je op weg te helpen en een luisterend oor te bieden bij chocolademelk en koekjes (sponsor AH) en mandarijnen (sponsor boer Goes). Ook wordt er regelmatig voorgelezen en is er zang en muziek. Op vrijdag 13 december doet de Bibliotheek Vleuterweide mee aan de speciale Shoppingnight. Van 15.00 – 19.00 uur kun je kerstversieringen maken met de 3D printpen.

Zomaar op Zaterdag, zingen en lichtjes in Leidsche Rijn Centrum

In de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum is een speciaal programma op zaterdag 14 december. Om 14.30 tot 16.00 uur is een speciale editie van het open podium Zomaar op Zaterdag. Daarna zingt een wijkkoor kerstliedjes en gaan om 16.30 uur de lichtjes in de boom aan. Tot 17.00 uur kan iedereen kerstliedjes meezingen, onder het genot van een hapje en een drankje.

Landelijke actie Joris’ Kerstboom

Circa 200 bibliotheken in Nederland doen mee aan de sympathieke actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien waar in Nederland een Joris’ Kerstboom staat en kunnen bezoekers een online kerstgedachte voor een dierbare achterlaten.