Categorieën
Leidsche Rijn Nieuws

Activiteiten Bibliotheek Leidsche Rijn tijdens Boekenweek

Rebellen en dwarsdenkers is het thema van de Boekenweek, van 7–15 maart 2020. De Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum biedt een rebels en dwars programma. Met een Zelfverwoestingsboek en kinderactiviteiten.

Verwoest jezelf (Marian Donner)
Ben je ook zo klaar met zelfhulpgeleuter en altijd maar de beste versie van jezelf zijn? Schrijver Marian Donner ook. In deze workshop duik je samen in haar ‘Zelfverwoestingsboek’. Laat samen lekker de teugels vieren, faal, wees ongezond en lelijk. Op vrijdag 13 maart van 20.00 – 22.30 uur in Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum. Toegang € 7,50 / € 5,00 bibliotheekleden, vooraf reserveren via bibliotheekutrecht.nl/boekenweek

Dwars denken is nodig om tegen de tijdsgeest in te gaan, en om ruimte te maken voor iedereen die anders wil leven.

Marian Donner

Rebelse voorleesestafette
In de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum is op zondag 8 maart van 14.00–16.00 uur de Voorleesestafette uit ‘Bedtijdverhalen voor Rebelse meisjes’. Laat je voorlezen over inspirerende meisjes van vroeger en nu. Natuurlijk in stijl: vanuit een heel groot bed! Trek je onesie of pyjama aan, kom luisteren en raak geïnspireerd om je dromen te volgen. Gratis toegang.

Verhaalatelier Kleine Kong
Op 14 maart van 13.30–14.15 uur het Verhaalatelier ‘Kleine Kong’ voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Na het voorlezen maken de kinderen zelf hun eigen tegendraads monster. Toegang € 5,00 / € 4,00 voor bibliotheekleden, reserveren via bibliotheekutrecht.nl/boekenweek

Meer informatie en het volledige programma van de Boekenweek en reserveren via bibliotheekutrecht.nl/boekenweek.

85e Boekenweek
Deze 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Het lezen van boeken zet aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen (bron: KVB Boekwerk, De impact van het boek). Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. In de literatuur is er ruimte voor al die geluiden. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk.