Categorieën
Leidsche Rijn Nieuws

Talkshow Het Hart: De dood

Op donderdagavond 19 december is het weer tijd voor Het Hart, de maandelijkse talkshow van RAUM, recht vanuit het hart van Utrecht. Interviewers Teddy Tops & Oscar Kocken spreken met wetenschappers, filosofen, politici, ervaringsdeskundigen en kunstenaars over dé onderwerpen van de grote stad. Van Liefde tot Angst, de Waarheid en Spiritualiteit tot en met de Dood. Het thema van de laatste dit jaar is, geheel in thema: De Dood.

Te gast:

  • Uitvaartondernemers Simone Scholts en Meta Stevens. Na een carrière in het theater en de muziek maakten zij de overstap naar het verzorgen van begrafenissen en crematies in Utrecht en omgeving. Wat komt daar bij kijken? Een kijkje achter de schermen bij SENS Uitvaarten.
  • Filosoof en psycholoog Christof Abspoel, die jarenlang werkte bij 113Zelfmoordpreventie. Hij praat met ons over wat er in je belevingswereld gebeurt wanneer je suïcidale gedachten ontwikkelt en hoe je op zo’n moment kan worden geholpen.
  • Journalist Rob Bruntink van Bureau MORBidee wil met zijn organisatie de dood bespreekbaar maken, zodat Nederland een ‘dood-vriendelijke samenleving’ wordt. Om het gesprek in gang te zetten plaatst hij bij RAUM tijdelijk – want alles is immers tijdelijk – de Before I Die Wall, waarop bezoekers kunnen schrijven wat zij tenminste nog willen doen voor zij sterven.

Ook zullen er weer bijdragen zijn van fotokunstenaar Willem Popelier, columnist Marieke Dubbelman en acteur Jilles Flinterman.

Het Hart wordt gepresenteerd door Teddy Tops en Oscar Kocken, en mede mogelijk gemaakt door een redactie bestaande uit Willem Popelier, Marieke Dubbelman, Elja Looijestijn en De Dakhaas.

Samenvating
Evenement
Talkshow Het Hart: De dood
Locatie
RAUM - Restaurant Venster op Berlijnplein, Berlijnplein,Leidsche Rijn,Utrecht-3541CN
Startdatum
2019-12-19
Einddatum
2019-12-19
Omschrijving
Maandelijkse talkshow van RAUM dit keer over ‘de dood’.
Kaartjes